KVC Jong Lede - RFC Wetteren

Seizoen 2017-2018
Competitie
7/1/2018 - 14:30
KVC Jong Lede
4 - 1
RFC Wetteren

Doelpunten

19'
0-1
(pen.) Balaj
33'
1-1
Meersschaut
49'
2-1
De Landtsheer
69'
3-1
Meersschaut
75'
4-1
Van Den Bossche

Kaarten

35'
De Landtsheer
58'
Ringoet
84'
De Guchteneire

Wedstrijdverslag | 7/1/2018

KVC Jong Lede - RFC Wetteren
4 - 1

Een zwak en onmondig RFCW heeft de Oostvlaamse derby tegen een vinniger, beter en efficiënter Jong Lede verdiend en met ruime cijfers verloren. 4-1 laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De titelambities van RFCW hebben in elk geval een diepe knauw gekregen. Men is op Dasseveld dringend aan herbronnen toe. Jong Lede daarentegen, zwak aan de kompetitie begonnen, is uit de degradatiezone weg en heeft slechts vijf puntjes minder dan hun tegenstander van vandaag. Georges Arts en Co glunderden na afloop, ondanks de bijtende kou en de zeer matige belangstelling, met reden.

Al in het eerste kwartuur ontsnapt RFCW tot drie keer toe aan een achterstand. Een uithaal van Van Peteghem N. zoeft rakelings over de kooi van Verhoeven (1’). De Landtsheer wordt door Hellinckx mooi afgezonderd in de rug van Van Lierde, maar de afwerking van de stoere lokale spits is niet keurig genoeg (9’). Diezelfde De Landtsheer ontsnapt randje buitenspel en kan alleen op Verhoeven af. Die redt knap in corner (15’). Toch valt de eerste goal aan de overkant. Van Peteghem M. verlengt  een hoekschop van Ringoet, niet echt in de match vandaag, en Sierens begaat handspel. Balaj zet de penalty feilloos om (19’ 0-1). De poging van Koyuncu mist kracht en precisie (24’). Op een voorzet van Verplancke kopt Meersschaut over (24’). Na een verre vrije trap van Koyuncu vergeet Van Lierde aan de tweede paal simpelweg binnen te trappen (33’). In diezelfde minuut wordt gelijkgemaakt. Een snelle counter van Lede wordt aanvankelijk nog afgeweerd door Verhoeven maar Meersschaut schiet van dicht de aflegger van Hellinckx tegen de touwen (33’ 1-1). Een volley van Malfroy gaat maar nipt over (37’). Het schotje van Van Peteghem M, op voorzet van Ringoet, is te zwak om een haast werkloze Meulewaeter te bedreigen (44’). Rust 1-1.

Al vlug na de rust klimt Lede verdiend op voorsprong. De Landtsheer devieert een corner fraai in de verste hoek (49’ 2-1). RFCW wil wel maar kan niet. Op en doorbraak van Van Peteghem M is niemand voor doel om af te werken (56’). De ingevallen Gacquerre schiet in de handen van Meulewaeter (62’). Na een mistasten van Janssens, nochtans één van de betere Wetteraars, krijgt De Landtsheer een unieke kans om de lokale voorsprong uit te diepen. Verhoeven redt subliem (64’). Deham schiet slordig over op een teruglegger van de ook al ingevallen Godart (66’). Een vrijstaande Meersschaut scoort te gemakkelijk zijn tweede goal (69’ 3-1) en Van Den Bossche geeft het genadeschot (75’ 4-1). Godart knalt even later nog tegen de staander (76’), maar de match is al lang gespeeld. En de zege in de strijd tussen de broertjes Van Peteghem Nicolas (Lede) en Matthias (RFCW) is voor de thuisspeler.(Klem DG)

 

 

Opstelling KVC Jong Lede

Meulewaeter, Malfroy, Mertens, Spotbeen, Verhasselt, Verplancke (78’ Pieren), Hellinkx, Van Den Bossche, Meersschaut, De Landtsheer (35’ geel), Van Peteghem N (84’ Schollaert)

Invallers: Smetryns, Pieren, Nelis, Schollaert

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Schouppe, Gille, Ringoet (58’ geel, 60’ Gacquerre), Van Peteghem M, Balaj (60’ Godart), De Guchteneire (84’ geel), Koyuncu, Deham (72’ Hykaj), Janssens N, Van Lierde               

Invallers: Gacquerre,Van Caelenberg, Hykaj, Godart

Scheidsrechters

Taveirne Stijn