RFC Wetteren - HO Wolvertem Merchtem

Seizoen 2017-2018
Competitie
11/2/2018 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 2
HO Wolvertem Merchtem

Doelpunten

54'
0-1
Houman
66'
0-2
Laerenbergh

Kaarten

53'
Jennart
62'
Koyuncu
62'
Meysmans

Wedstrijdverslag | 11/2/2018

RFC Wetteren - HO Wolvertem Merchtem
0 - 2

De slimme bezoekers, alias de Wolven, hebben niet geheel onverdiend de zege behaald. Zij lieten RFCW meest balbezit, maar de Wetteraars konden geen enkele doelkans, die naam waardig, bijeen voetballen. Als bovendien een strafschop wordt gemist, dan is de kous meteen af. Nu Eppegem en Dikkelvenne de eerste twee periodetitels binnen hebben, rest voor RFCW alleen die derde periode. Maar dan zal anders en beter moeten gepresteerd worden. En een derde of vierde stek in de eindrangschikking is wel nog haalbaar, maar ….

De bezoekers starten het vinnigst en Laerenbergh noopt Verhoeven al vroeg tot grondwerk (3’). Meysmans verwerkt lullig een voorzet van Baert in corner (7’). Van Peteghem in de draai levert enkel een zoveelste hoekscop op (14’). Koyuncu zet Baert op weg naar doel maar een goed uitkomende De Brouwer ontzet tijdig (25’). Na een foute pass van Schouppe kan Rivera op weg naar de 0-1, hij schiet hulpeloos over (27’). Balaj slalomt zich behendig door de HO-defensie maar houdt alleen een corner over (33’). Van Lierde moet nog stevig in veiligheid koppen op een vrijschop van de gevaarlijke en zeer beweeglijke Laerenbergh (42’). Rust 0-0.

RFCW komt meer gemotiveerd uit de kleedkamer. Op een mooie aanval via Balaj en Van Peteghem heeft De Brouwer toch het laatste woord (46’). Een offensieve Gille forceert een hoekschop (47’). Verhoeven redt subliem een doorstoot van Mpati (50’). Onverwacht mikt Houman een corner rechtstreeks in doel (54’ 0-1). Een lange, gedreven inspanning van Rivera, vlugger dan Schouppe, levert een doelkans op voor Laerenbergh, die niet mist (66’ 0-2). Boeken toe, natuurlijk. RFCW wil wel, maar kan niet. Het krijgt het balbezit cadeau van de Wolven, die uitgekookt op snelle counters loeren. Als Laerenbergh de ingevallen Van Caelenberg haakt binnen de zestien, kan Balaj de strafschop niet valideren. Hij trap te gemakkelijk binnen het bereik van De Brouwer (79’). Daarmee is het laatste sprankeltje hoop op enig puntengewin voor de lokalen totaal verdwenen. Van Peteghem schiet in het zijnet (82’) en Balaj is een kopje te klein op een voorzet van Godart (85’). Mpati laat in het slot tot twee keer toe een unieke kans op overdreven cijfers liggen (88’ en 89’). (Klem DG)

 

Opstelling RFC Wetteren

RFCW: Verhoeven, Schouppe, Gille, Van Peteghem, Balaj, De Guchteneire, Baert, Koyuncu (62’ geel, 64 Ringoet), Deham, Janssens N. (64’ Godart), Van Lierde (74’ Van Caelenberg)                                                                                          

Invallers:  Godart, Ringoet, Van Caelenberg, Janssens K

 

Opstelling HO Wolvertem Merchtem

De Brouwer, Houman (81’ Moreau), Rivera (88’ Plas), Lyase Gengezo (89’ Asselberghs), Laerenbergh, Quansah, Jennart (53’ geel), Wauthy, Mpati, Meysmans (62’ geel), Van Keer

Invallers: Van Gijzeghem, Moreau, Asselberghs, Plas

 

Scheidsrechters

Delhougne Gregory