FC Voorde-Appelterre - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Beker van Belgie
28/7/2019 - 16:00
FC Voorde-Appelterre
1 - 4
RFC Wetteren

Doelpunten

36'
0-1
Van Peteghem
43'
0-2
Van Hoecke
50'
1-2
Van Den Branden
57'
1-3
(pen.) Van Peteghem
78'
1-4
De Lange

Wedstrijdverslag | 28/7/2019

FC Voorde-Appelterre - RFC Wetteren
1 - 4

 

RFCW heeft zijn eerste bekerklus met een ruime en ruim verdiende zege afgesloten. SC Hasselt in het verre Limburg wordt de volgende tegenstrever.

Op een prima grasmat kon de thuisploeg aanvankelijk nog gelijke tred houden maar RFCW was veruit de gevaarlijkste ploeg. Al mocht Voorde wel de eerste hoekschop nemen. Een sneller en snediger Wetteren liep via Van Peteghem en een knap spelende Outters al vlug achter enkele kansen aan maar invallersdoelman Van Zele hield met handen en voeten de nul op het bord. Na een ingestudeerde hoekschop schoot Ghailani voorlangs (12’). Even later dook Rivera alleen voor de doelman op maar die kon met zijn vingertoppen bij het leer. Bij de knapste Wetterse aanval van de eerste helft via verschillende stations vond een bedrijvige Delannoy Van Zele op zijn weg (33’). In de 36’ stond de bezoekende voorsprong toch op het scorebord. Van Peteghem rende iedereen uit zijn spoor en scoorde (0-1). RFCW stoomde door en kort voor de pauze bediende Van Peteghem met een subtiel tikje werkmier Van Hoecke die kalm afrondde (43’ 0-2).

Wie dacht dat de wedstrijd al gespeeld was moest vlak na de rust toch even slikken. Heymans moest al direct een doelrijpe bal van de doellijn vegen en even later was het 1-2. Deham kon in eerste instantie de poging van De Meerleer van de lijn halen maar de knal van Van Den Branden ging wel tegen de netten. Voorde ging nu even in zijn kansen geloven en Van Hoecke moest ten koste van een gele kaart de angel uit de thuisaanval halen. De thuisploeg werd knullig de kop ingedrukt als doelman Van Zele even Delannoy wou dribbelen en de Wetterse stylist tegen de grond moest werken. Van Peteghem zette de elfmeter knap om (57’ 1-3). Wetteren deed nu wat het wou. Kansen genoeg en pech toen Delannoy de paal viseerde. Het was wachten tot De Lange met een bom de voorsprong uitbreidde (78’ 1-4). RFCW kreeg nog enkele mogelijkheden maar de cijfers waren na een heel degelijke wedstrijd duidelijk.(Hugo Dr)

 

Opstelling FC Voorde-Appelterre

 Van Zele, Van Den Branden, Geerts, De Meerleer (68’ Sagna), De Crick, Clinckmaille, Voet, Onwuekulu, Vanderheyden (74’ Van Gucht), Machtelinckx, Ghailani (65’ El Gouch)

Invallers : Verhauwaert, Van Gucht, El Gouch, Sagna

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Geuchte, Delannoy, Van Peteghem (62’ De Lange), Rivera, Heymans (62’ Bliki), Outters (74’ Manki), Van De Velde, Van Hoecke, Deham, Gyselinck

Invallers: Engelbinck, De Lange, Manki, Bliki

Scheidsrechters

Ottoy Yannick