RAFC Oppagne-Weris - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Beker van Belgie
11/8/2019 - 16:00
RAFC Oppagne-Weris
0 - 0
(4-5)
RFC Wetteren

Strafschoppen

1-0
Polis
1-1
Van De Velde
2-1
Bonjean M
2-2
Delannoy
3-2
Etienne
3-3
Van Hoecke
4-3
Nijskens
4-3
Dib
4-3
Dropsy
4-4
Manki
4-4
Gena
4-5
Deham

Kaarten

25'
Niend
28'
Gyselinck
37'
Van Hoecke
39'
Jadot
60'
Nijskens
73'
Etienne

Wedstrijdverslag | 11/8/2019

RAFC Oppagne-Weris - RFC Wetteren
0 - 0 (4-5)

Veel ‘fluiteniers’, waarvan drie in scheidsrechtersplunje, in de krakkemiekige voetbaltempel van Oppagne-Wéris, gelegen naast een verbrede, verharde en sterk hellende bosweg in de Luxemburgse Ardennen in de buurt van het Durbuy van Marc Coucke. Ik wil U voor één keer ook niet de namen van de drie refs onthouden. Zie onderaan. Gelijktijdig wordt op het tweede terrein, kunstgras notabene en ruim vijf meter hoger gelegen dan het A-terrein, onvoldoende gemaaid, een match gespeeld voor de Luxemburgse provinciale beker.

De wedstrijd. Moest aan de rust al beslist zijn. Een kopbal op de staander en een gemiste strafschop houden de Wetteraars van een verdiende voorsprong. RFCW neemt onmiddellijk het initiatief. Na die kopbal van Rivera op de staander (7’) wordt een vrijschop van Delannoy, na een duwfout op De Lange, weggekopt door Dropsy (10’). De zwarte doelman Niend haakt de doorgebroken De Lange binnen de zestien. Niend krijgt rood… maar dan blijkt dat de strafkaarten van de ref aan mekaar kleefden bij het tonen, Niend krijgt toch maar geel, mag in doel blijven en de te voorspelbaar getrapte penalty van De Lange pakken (25’). Buiten een voor duwfout afgekeurde goal van Etienne heeft Verhoeven geen bal gezien tijdens de eerste helft. Zijn teamgenoten laten de kansen op een ruime voorsprong liggen ofwel is daar die dekselse Waalse doelman die voorlopig alles pakt. Bij een verre inworp van Deham kopt De Lange door en scoort Van De Velde net niet (32’). Op een vrijschop van Delannoy klimt Niend het hoogst (35’). Hij redt een deviatie van diezelfde Delannoy na een assist van Deham (42’). Rivera dribbelt zich knap vrij tot voor de muit maar besluit op Niend (44’).

Rusten met 0-0

Tijdens de tweede helft komt, hoe verwonderlijk ook, Oppagne meer in de wedstrijd. Gyselinck moet al snel in veiligheid koppen op een voorzet van Raskin (47’). Na een voorzet van Deham en een kopstoot van Rivera kwetst Niend zich in een duel met De Lange (55’). Toch blijft de zwarte lokale goallie paraat. Hij vertrapt zich wat later als de net ingevallen Dib Rivera lanceert maar toch geen goal (67’). Manki mist na een goede kontrole op voorzet een doorgebroken Van Hoecke (73’). Gelukkig voor RFCW trapt Da Bona, onverwacht in balbezit na een ongelukkige tussenkomst van Heymans, over de uitkomende Verhoeven maar ook over het lege doel (74’). Een vrijschop van Delannoy eindigt in hoekschop, die door Niend wordt weggeplukt (80’). Gelukkig voor RFCW gaat de kopbal van Da Bona nipt naast de kooi van een verslagen Verhoeven (86’). De laatste kans is voor Dib, weer is Niend paraat om in corner te duwen (89’). Eindstand: 0-0.

Geen verlengingen, onmiddellijk strafschoppen. Het wordt een zeer spannende loterij. Oppagne start en scoort vier keer op rij via Polis, Bonjean, Etienne, Nijskens. RFCW scoort drie keer (Van De Velde, Delannoy, Van Hoecke) maar Dib ziet de vierde strafschop gestopt door Niend. Oppagne kan winnen als Dropsy de vijfde penalty scoort. Nu is Verhoeven baas. Manki trapt de vijfde Wetterse elfmeter tegen de touwen. Tussenstand 4-4.

Strafschop nummer 6 wordt door Gena binnengeshot maar de ref keurt af wegens ontbrekend startsignaal. Bij de herneming ranselt Verhoeven prachtig uit zijn doelvlak. Deham schiet de beslissende penalty hemelsmooi hoog in de kruising. Wetteren geplaatst. Bezoekende vreugde alsof de Croky Cup zelf werd gewonnen. Voor Europees voetbal is het wel nog even wachten. Ruim verdiende maar toch wat moeizame zege na een busreis van ruim twee uur heen en twee uur terug. (KlemDG)

 

Opstelling RAFC Oppagne-Weris

Niend (25’ geel), Dropsy, Jadot (39’ geel), Da Bona, Raskin, Bonjean R, Gena, Etienne (73’ geel), Pirson (65’ Bonjean M), Nijskens (60’ geel), Guillaume (75’ Polis)

Invallers : Mewissen, Polis, Dakoury, Bonjean M

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven, Van De Geuchte, Delannoy, De Lange (62’ Dib), Rivera, Manki, Heymans, Van De Velde, Van Hoecke (37’ geel), Deham, Gyselinck (28’ geel)

Invallers: Engelbinck, Van Der Sijpt, Dib, Outters

Scheidsrechters

Sayoud Mehdi, Rojas Santaeufemia Migiel-Angel, Chakouath Mostapha