RFC Wetteren - Entente Dubuy

Seizoen 2019-2020
Beker van Belgie
18/8/2019 - 16:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
1 - 1
(4-2)
Entente Dubuy

Doelpunten

104'
1-0
(pen.) Delannoy
120'
1-1
Casa

Strafschoppen

1-0
Delannoy
1-0 (Verhoeven pakt)
Laloux
2-0
Bliki
2-1
Francois
3-1
Heymans
3-2
Doneux
4-2
Gyselinck
4-2 (Verhoeven pakt)
Tibor

Wedstrijdverslag | 18/8/2019

RFC Wetteren - Entente Dubuy
1 - 1 (4-2)

RFCW doet er nog een rondje bij op de kermismolen van de Beker van België en gaat volgend week OHL bekampen. Daarvoor werd Entente Durbuy (2de amateurs) vandaag opzij geschoven in een spannende partij met verlengingen en strafschoppen en tien gele en twee rode kaarten.

De Luxemburgers nemen van bij de start het initiatief. Aanvoerder en rechtsachter Saccio komt net te laat om een assist van Tibor om te zetten (10’). Op een vrije trap van Dib mikt Heymans aan de tweede staak over (14’). Een mooie solo van een goede Hanrez eindigt in een voorzet, die door Demarteau van zeer dicht op een attente Verhoeven wordt geknald (16’). Zijn broer Arne schiet van vrij ver naast (19’). Laloux raakt het leer verkeerd om een vrijschop van Demarteau binnen te koppen (35’). Dib besluit na een persoonlijke actie pal op doelman Wets (41’).

De Waalse furie van de eerste twintig minuten is verdwenen na de rust. De voorzet van Dib is te strak voor de inlopende Rivera (59’). Een vrije trap randje halve maan wordt in de muur geschoten (66’). RFCW is nu de betere ploeg. Rivera devieert een assist van Heymans in het zijnet (72’). Eén minuut later mist Rivera zijn schot en de afwerking op voorzet van zeer ijverige Delannoy (73’). RFCW gaat op zoek naar de zege binnen de negentig minuten maar mist nog twee kansjes. Eerst schiet Gyselinck een aanbreng van Dib in volley over (84’). Daarna kopt diezelfde Gyselinck aan de tweede staat naast, weer op aanbrengen van Dib (89’). Ondertussen waren beide ploegen herleid tot 10 man wegens twee keer geel voor Tietcheu en twee keer geel voor Van De Velde.

Vanaf de vierde ronde in de Croky-Cup, zoals de Beker van België ook wordt genoemd, zijn bij een gelijke stand 2 verlengingen van 15 min voorzien. Durbuy begint met verse moed maar de voorzet van Fransguet is te strak en te hard voor het Wetterse doel (91’). Tibor dringt diep door tegen de achterlijn maar vindt Verhoeven op zijn weg naar een bezoekende voorsprong (99’). De ingevallen Outters ontsnapt, dribbelt en schiet een zekere 1-0 onbeheerst over (102’). Fransquet duwt Rivera onderuit binnen de zestienmeter. Delannoy zet de strafschop beheerst om (104’ 1-0). RFCW komt nog zeer dicht bij de geruststellende dubbele voorsprong. Invaller De Lange sribbelt zich vrij en zet Rivera op weg naar de 2-0. Die schiet zijn boogbal over de verste kruising (109’). Tibor mist aan de overzijde een uitgelezen kans op de gelijkmaker op voorzet van invaller Casa (118’). Deze Casa knalt in blessuretijd loeihard tegen de touwen (120’ 1-1). Koude douche voor de haast zegezekere Wetteraars. Strafschoppen moet de beslissing brengen. RFCW begint de strafschoppenreeks, Delannoy scoort. Verhoeven stopt de penalty van Laloux. Daarna scoren voor RFCW Bliki, Heymans en Gyselinck. Na goals van Francois en Doneux voor Durbuy stopt Verhoeven de vierde Luxemburgse elfmeter (Tibor) en wint RFCW. Niet onverdiend.(KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte (65’ geel), Ringoot (80’ Outters), Verhoeven A. (70’ Bliki), Delannoy, Rivera, Heymans (77’ geel), Dib, Van De Velde (53’ geel + 85’ geel = rood), Deham (96’ De Lange), Gyselinck

Invallers: Engelbinck, De Lange, Outters, Bliki

Opstelling Entente Dubuy

Wets, Tietcheu (62’ geel + 71’ geel = rood), Gorry, Hanrez (51’ geel, 85’ Casa), Bury (76’ Doneux), Tibor, Fransquet (104’ geel), Francois, Saccio (51’ geel), Laloux (32’ geel), Demarteau (105’ Lakaye)

Invallers : Choukri, Lakaye, Doneux, Casa

Scheidsrechters

Silvrants Sam