Oud-Heverlee Leuven - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Beker van Belgie
23/8/2019 - 20:30
King Power stadion
Oud-Heverlee Leuven
6 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

2'
1-0
Maertens
20'
2-0
Aguemon
62'
3-0
Henry
78'
4-0
Sowah
84'
5-0
Allemeersch
90'
6-0
Sowah

Wedstrijdverslag | 23/8/2019

Oud-Heverlee Leuven - RFC Wetteren
6 - 0

RFCW had er een knap en leuk bekerparcours opzitten. Het schakelde met fris aanvallend voetbal een paar hoger gerangschikte ploegen uit en trok dus vol vertrouwen naar profclub OHL. De kers op de bekertaart maar de droom om te stunten werd al heel vroeg de kop ingedrukt. Uiteindelijk kwamen ruim overdreven cijfers op het scorebord.

Na nauwelijks anderhalve minuut lag de openingstreffer al in het mandje. Knappe combinatie op de rechterflank en strateeg Mercier vond Maertens die van dichtbij met de borst binnenduwde (2’ 1-0). RFCW reageerde met een knappe actie van Manki maar echt gevaarlijk was het niet. OHL was duidelijk een maatje te groot maar telkens het kon trachtte RFCW zijn voetbalwoordje mee te spreken. Na een kwartier claimde Wetteren een strafschop. Rivera was tot de doellijn doorgedrongen, werd daar nogal mannelijk van de bal gezet maar ref Verboven wuifde de claim lachend weg. Leuven ging het tempo nog wat opdrijven op zoek naar de geruststellende tweede treffer maar de knal van Maertens ging net naast. Dé kans voor de bezoekers kwam er na een misverstand tussen doelman Keet en zijn verdediger maar De Lange kon net niet bij de bal (19’). Amper een paar tellen later verdubbelde OHL zijn voorsprong. Draaischijf Mercier bediende Aguemon en die schoot loepzuiver in de verste hoek binnen (20’ 2-0). Wetteren ging nu toch wat meer meespelen maar het grootste gevaar kwam van de thuisploeg die via Henry Verhoeven nog een paar keer op de proef stelde.  

Na de rust bracht coach Van Acker met Van Peteghem en Bliki vers bloed in om te trachten aanvallend wat scherper uit de hoek te komen. Toch was het opnieuw Verhoeven die met een supershave Schuermans van een derde doelpunt hield (55’). Die derde roos kwam er na een schitterende aanval langs links, Henry klaarde de klus (62’ 3-0). Een nieuwe kans voor RFCW als de ingevallen Dib mooi doorstak naar Delannoy maar Gio werd net op tijd vakkundig van de bal geduwd (72’). Daarna doofde het Wetterse kaarsje langzaam uit. Daar profiteerde Leuven van om in het slotkwartier nog drie keer toe te slaan. Sowah knalde de 4-0 binnen (78’). Wetteren kon nog dreigen met een vrijschop dichtbij bij de zestienmeter maar dat liep helemaal verkeerd en op de tegenaanval prikte Allemeersch de 5-0 tegen de touwen (84’). Klasseverschil in snelheid, voetbalkunde en afwerking werd door Sowah onderstreept als hij in de allerlaatste seconden de 6-0 eindcijfers op het bord zette (90’).                                

Ondanks die zware verliescijfers werden spelers en staf van RFCW door de talrijk meegereisde supporters lang en uitbundig toegejuicht. OHL was een maatje te groot maar toch had RFCW de verdienste nooit negatief te willen voetballen. Mede daarom zou een eerredder wel verdiend zijn geweest.(Hugo D)

 

Opstelling Oud-Heverlee Leuven

Keet, Schuermans, Aguemon (Sowah), Henry (Allemeersch), Mercier, Duplus, Kotysch, Maertens, Keita (Hubert), Van Hyfte, Lais

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Verhoeven A (63’ Dib), Delannoy, De Lange, Rivera (46’ Van Peteghem), Manki, Heymans, Van De Velde, Deham, Gyselinck (46’ Bliki)

Scheidsrechters

Verboven