RFC Wetteren - Tempo Overijse

Seizoen 2019-2020
Competitie
22/9/2019 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
5 - 1
Tempo Overijse

Doelpunten

26'
1-0
Van De Velde
29'
2-0
Dib
34'
3-0
De Lange
53'
3-1
Van Eyk
60'
4-1
(pen.) Van Peteghem
76'
5-1
Ringoot

Kaarten

21'
Gyselinck
39'
De Vriendt
42'
Dib
59'
Amrani

Wedstrijdverslag | 22/9/2019

RFC Wetteren - Tempo Overijse
5 - 1

Een zeer beweeglijk RFCW heeft thuis makkelijk de maat genomen van ietwat ontgoochelend Overijse. Na een goed half uur stond al een 3-0 op het scorebord. Na de rust kwam Overijse eventjes meespelen maar de druiventelers konden te weinig dreigen om het een sterk RFCW moeilijk te maken. Liefst vijf verschillende thuisspelers zorgden voor een afgetekende 5-1 zege.                                                                                                                                                  

Van meet af aan enige druk van de thuisploeg. Saidy mikt een volley over de kruising (4’). Taelemans schoffelt een dreigende Delannoy onderuit net voor de zestienmeter. Dib krult, na een overstapje van Heymans, de vrijschop naast de muur maar ook naast de staander (10’). Een verraste Calgan krijgt een schietkans, Van De Geuchte weert het gevaar (15’). Een schotje van reus Van Eyk eindigt in de grijpgrage handen van Verhoeven (17’). Van De Velde kopt een corner van Delannoy genadeloos binnen aan de tweede doelpaal (26’ 1-0). Een verre uittrap van Verhoeven brengt Saidy bijna tot scoren, Dib doet na knap getik wel de netten trillen (29’ 2-0). Saidy is wat later op weg naar een makkelijke 3-0, hij krijgt de boomlange doelman niet omspeeld (30’). Dib mag van dicht twee keer op rij proberen, De Lange rondt echt af (34’ 3-0). Een zichtbaar gefrustreerde De Vriendt stopt een schot van Dib (37’).    

Rust 3-0.                                                                                                                                  

De uithaal van Delannoy wordt door De Vriendt over de dwarsligger getipt (46’). Slordig uitverdedigen leidt tot de eerredder via Van Eyk (53’ 3-1). Amrani speelt voor doelman op een schicht van Saidy en mag voortijdig gaan douchen. De net ingevallen Van Peteghem zet de strafschop feilloos om (60’ 4-1). Saidy mikt rakelings naast na een sublieme persoonlijke actie (65’). Overijse strubbelt kortstondig tegen. Taelemans schiet met zijn linker over de dwarslat (67’) en de ingevallen Munteanu mist van zeer nabij voor open doel na corner (70’). Een andere invaller staat amper twee minuten op het veld en scoort: Ringoot na samenspel met en een bruggetje van De Lange (76’ 5-1). Ndione Sa is sneller dan Van De Velde maar knalt hopeloos over (79’). Delannoy ziet zijn lage schuiver gepakt door De Vriendt (81’). RFCW blijft, samen met O.Brakel, de rangschikking aanvoeren met het maximum van de punten.(KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Delannoy, De Lange, Saidi (74’ Ringoot), Heymans, Dib (41’ geel, 57‘ Van Peteghem), Bliki, Van De Velde, Deham, Gyselinck (21’ geel, 82’ Verhoeven A)                                                                                                            

Invallers: Engelbinck, Van Peteghem, Ringoot, Verhoeven A

Opstelling Tempo Overijse

De Vriendt (39’ geel), De Maeyer, Verdoodt, Taelemans K, Diarra, Borahsasar (71’ Ndioni Sa), Calgan (58’ Munteanu), Amrani (59’ rood), Taelemans T, Ndione Si (71’ Waite), Van Eyk                                                                                              

Invallers : Belin, Munteanu, Ndione Sa, Waite

Scheidsrechters

Sbaghi Mo