K.FC. Eppegem - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
10/11/2019 - 14:30
K.FC. Eppegem
1 - 3
RFC Wetteren

Doelpunten

32'
0-1
Van Peteghem
83'
0-2
Van Peteghem
90'
1-2
(pen.) Rijmenams
91'
1-3
Outters

Kaarten

62'
Van De Geuchte
71'
Benhamou
75'
Van Remoortel

Wedstrijdverslag | 10/11/2019

K.FC. Eppegem - RFC Wetteren
1 - 3

RFCW heeft de zege te danken aan de efficiëntie. KFC Eppegem, met veel balbezit, creëerde meer kansen dan de Wetteraars. De periodekampioen kon echter alleen scoren vanop de stip in de slotminuut, de bezoekers werkten de weinige kansen perfect af. Twee goed voetballende teams maakten er een snelle en leuke wedstrijd van, de ruim 400 toeschouwers genoten van de spannende match en … de zon.

Het is wachten tot na het kwartuur om Maxim Breugelmans een unieke kans te zien missen op voorzet van de snedige Benhamou (15’). Zijn broer Glen ziet zijn ver schot makkelijk gepakt door Verhoeven (18’). Diezelfde Glen Breugelmans mikt in de draai nipt naast (21’) en laat Verhoeven zijn listige vrijschop uit de kruising plukken (30’). Een snelle tegenstoot van RFCW levert meteen een doelpunt op. Van De Velde zondert Van Peteghem af, de Wetterse topscorer is sneller dan Christiaens en legt met de linker beheerst in de verste hoek naast de uitkomende Leemans (32’ 0-1). Een koude douche voor al wie Vlaams-Brabants is. Bell mikt in de draai rakelings naast de kooi van Verhoeven (51’). Leemans bokst een voorzet van Ringoot weg in de voeten van De Lange die over schiet (62’). Glen Breugelmans blijft de ene na de andere kans missen. Op assist van De Boeck moet hij altijd scoren van binnen de grote rechthoek maar hij vlamt ongelooflijk naast (64’). Amper 60 seconden later vlamt hij uit een scherpe hoek in het zijnet (65’). Toch is ook Wetteren af en toe gevaarlijk. Op een voorzet van Ringoot kan Van Peteghem gevaarlijk zijn, Leemans is tijdig uit doel en ontzet (70’). Een vlijmscherpe vrijschop van Peteghem, na fout op Delannoy op de rand van de zestienmeter, wordt door Leemans in extremis en laaguitvallend uit zijn doelvlak geweerd (75’). Het subtiel lobje van Delannoy zoeft over de kruising (76’). Eppegem gaat ijverig op zoek naar de niet onterechte gelijkmaker en zet de bezoekers haast onder constante druk. De Boeck schiet rakelings naast (77’), Verhoeven pakt de kopstoot van Maxim Breugelmans na vrijschop van Benhamou (78’) en weer De Boeck draait zich in scorepositie maar knalt vanop 10 meter onbegrijpelijk naast (81’). De goal valt aan de overzijde. Delannoy zet Van Peteghem op lopen en die legt na een knappe solo beheerst binnen (83’ 0-2). De Lange loopt zich een derde kans op scoren maar legt onegoïstisch terug in plaats van zelf af te werken (86’). Zijn strakke voorzet één minuut later vindt geen afwerker voor doel (87’). Van De Geuchte wordt streng gestraft als de ref voor strafschop fluit bij een sliding van de Wetterse verdediger die de bal met de arm zou hebben beroerd. Rijmenams aarzelt niet vanop de stip (90’ 1-2). Eppegem gaat vanzelfsprekend nog op zoek naar de gelijkmaker maar loopt op een scherpe counter via de invallers Saidy en Outters. Een mooie actie van de Wetterse zwarte parel op links en zijn gemeten voorzet naar Outters, die succesvol afwerkt, beslechten definitief de strijd (91’ 1-3). De leider en periodekampioen KFC Eppegem moet zijn eerste plaats al na één week weer inleveren. RFCW wordt de ‘nieuwe’ leider, samen met KVV Zelzate.(KlemDG)

 

Opstelling K.FC. Eppegem

Leemans, Christiaens, Boudart, De Boeck (61’ geel), Breugelman Glen, Breugelmans Maxim (80’ Sota), Tsimanga, Rijmenams, Bell, Van Remoortel (75’ geel), Benhamou (71’ geel)

Invallers: Sota, Fontaine, Lemmens, Vereecke

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte (62' geel), Ringoot, Delannoy (87’ Outters), De Lange, Van Peteghem, Rivera (63’ Saidy), Heymans, Bliki, Van De Velde, Deham (63’ De Nauw)                                                                                                                                      

nvallers: Engelbinck, De Nauw, Saidy, Outters

Scheidsrechters

Mataj Ermaild