RFC Wetteren - HO Wolvertem Merchtem

Seizoen 2019-2020
Competitie
17/11/2019 - 14:30
RFC Wetteren
0 - 1
HO Wolvertem Merchtem

Doelpunten

74'
0-1
Perrault

Kaarten

19'
Vandevoorde
23'
Meysmans
35'
Van De Geuchte
63'
Verhaeghe
79'
Baudewijns
82'
Mpati
84'
Van Peteghem
89'
Baudewijns

Wedstrijdverslag | 17/11/2019

RFC Wetteren - HO Wolvertem Merchtem
0 - 1

RFCW verliest na een zeer zwakke wedstrijd voor de tweede keer in deze kompetitie en staat zijn net heroverde leidersplaats af aan KVV Zelzate dat op Lochristi een gelijkspel laat optekenen. Liefst acht gele kaarten en één rode ontsieren deze door een al even zwakke ref Stove gefloten match die eigenlijk geen winnaar verdient. De bezoekers gaan met de drie punten naar Vlaams-Brabant omdat zij uiteindelijk het gevaarlijkst waren, voor zover van enig gevaar mag worden gesproken. De wedstrijd was voor de 200 toeschouwers het aanzien onwaardig.

Al vroeg duiken Perrault en De Keyzer plots en alleen voor Verhoeven op. Verhoeven redt knap maar de aanval is eerder voor buitenspel afgevlagd (3’). Een verre voorzet van Van Peteghem bereikt de ijverige Rivera, die zijn schot na borstkontrole ziet afgeweerd in hoekschop (11’). Van Peteghem werkt te nonchalant af op een assist van de op rechts opgedoken Rivera (16’). Vandervorst plukt een hoge voorzet Delannoy uit de lucht (21’). HO Wolvertem-Merchtem speelt goed mee, dreigt soms, maar moet halfweg de eerste helft het initiatief meer en meer aan de Wetteraars laten. De bezoekende tegenstoten zijn evenwel niet zonder gevaar. Een scherpe voorzet van Vandevoorde vindt geen afwerker voor het Wetterse doel (32’). Na een vrijschop van Delannoy kopt Van De Velde over (39’). Een verrre volley van Delannoy suist over de deklat (41’). Een wat overhaaste Rivera mist zijn afwerking en zijn eerste goal op een assist van Saidy (41’). De bezoekers komen nog het dichtst bij een treffer. De Keyzer mag van vrij dicht aanleggen, Heymans haalt het leder weg van de doellijn (43’). Het laag schot van Vantomme gaat net voor rusten nipt naast (45’).

Wetteren komt vol goede moed uit de kleedkamers. De kanonbal van Van De Velde gaat te ver over (53’). Aan de overzijde mist Perrault een open doelkans, hij schiet onbegrijpelijk over. Er wordt aan weerszijden duidelijk geflirt met de zeer schaarse doelkansen. Zo mikt de logge Bastin al even log en zwak naast (60’). De Lange mist de lokale zegetreffer als hij na een knappe aanval op links onbesuisd overknalt (66’). Ook Baudewijns morst met kansen. Hij lepelt een assist van Verhaeghe over de kooi van een haast werkloze Verhoeven (66’). Ook zijn overbuur Vandervorst beleeft een vrij rustige namiddag. Plots is iedereen wakker als Perrault na corner en wat geharrewar binnen de zestienmeter laag binnenschiet (74’ 0-1). Wie had dat nog verwacht? Wetteren ontbreekt de wilskracht om terug te slaan en een niet onterecht gelijkspel uit de brand te slepen. Alleen De Lange mikt in de slotminuten met zijn linker over. Verrassende nederlaag. (KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, De Nauw (62’ Deham), Van De Geuchte (35’ geel), Ringoot (73’ Outters), Delannoy, Van Peteghem (84’ geel), Rivera, Saidy, Heymans; Bliki (49’ De Lange), Van De Velde

Invallers: Engelbinck, De Lange, Outters, Deham

Opstelling HO Wolvertem Merchtem

Vandervorst, Schoukens, Meysmans (23’ geel), Vantomme (90’Baliñas), Baudewijns (79’ geel + 88’ geel = rood), Vandevoorde (19’ geel), Mpati (82’ geel), Bastin (89’ Akwei), De Keyzer, Verhaeghe (65’ geel), Perrault (94’ M’Rabet)

Invallers : De Donder, Baliñas, M’Rabet, Akwei

Scheidsrechters

Stove Florian