Svelta Melsele - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
14/12/2019 - 20:00
Svelta Melsele
0 - 3
RFC Wetteren

Doelpunten

36'
0-1
Saidy
64'
0-2
Heymans
73'
0-3
Saidy

Kaarten

30'
Gyselinck
44'
Penneman
45'
Heymans
51'
Malfroy
60'
Delannoy

Wedstrijdverslag | 14/12/2019

Svelta Melsele - RFC Wetteren
0 - 3

RFCW pakt uit met een ruim verdiende zege. Melsele begon met vuurwerk… achter de omheining. Het echte vuurwerk op het veld was iets verder te zoeken. Als Wetteren iets efficiënter met de meerdere kansen omspringt is de match aan de rust al gespeeld. Nu wordt gedraaid met een magere 0-1 voorsprong, die na het uur wordt uitgediept tot een ruime en zegezekere 0-3. De thuisploeg verweert zich heftig maar laat af en toe zien waarom het in de onderste regionen van de rangschikking vertoeft. Het wordt een moeilijk seizoen voor de Waaslanders.

Al vroeg krijgt Van Peteghem een dot van een kans, die hij zelf afdwingt na een voorzet van Saidy. Of het met de zwakke verlichting of met het drassig veld te maken weten we niet maar hij mist de vroege 0-1 (6’). Van Peteghem mikt nipt naast op de voorzet van de uitgebroken Delannoy vanop links (8’). Van De Velde schiet de mooie crosspass van Saidy nogal wild in het luchtruim (21’). Melsele is voor het eerst gevaarlijk in de 25’. Na vrijschop van Geldof knalt De Vos over. Aan de overzijde moet Pauwels twee keer kort na mekaar de Wase meubels redden (26’). Dezelfde Pauwels duwt een harde lage lel vanop 30 m van de goed debuterende Van Hoecke uit zijn doelvlak (28’). Rivera wordt nogal verdacht afgestopt in de zestien maar de weinig overtuigende ref weigert de strafschop (31’). Verhoeven wordt aan het werk gezet door De Vos (34’). Van Peteghem mikt nog eens over doel (35’) maar één minuut later is het toch bingo. Na wat dreigend passenspel in der zestienmeter rondt Saidy mooi af (36’ 0-1). Een stoere Van De Geuchte glijdt een strakke voorzet van De Vos met een verbluffende sliding reddend in hoekschop (38’). Penneman weet ook al het doel niet staan (41’). Rust 0-1.

RFCW dreigt al snel. Op een corner van Delannoy kopt Van De Velde naar een haast zeker doelpunt maar Heymans lepelt het vervolg van dicht nog over (46’). Kilometervreter Delannoy zoeft een vrijschop vanop ruim 20 m rakelings naast (53’). Rivera komt dicht bij de dubbele voorsprong maar hij stoot het leer iets te ver van zich af om te scoren (56’). Van Peteghem legt met de borst mooi terug op Saidy, die in de handen van Pauwels besluit (60’). Een hoog als voorzet bedoeld dropshot van Heymans verdwijnt achter Pauwels in de verste kruising (64’ 0-2). De Wetterse druk verhoogt nog. In één van de weinige lokale acties schiet Penneman laag voorbij de verste staander (73’). Saidy maakt zijn knapste goal in de 84’. De zwarte parel draait zich meer dan behendig vrij in de zestienmeter en plaatst de bal machtig in de verste winkelhaak. Pauwels staat er bij en kijkt er naar (73’ 0-3). De ingevallen Bliki is nog dicht bij een vierde treffer (85’) en ook Heymans mist zijn tweede goal als hij de rebound van doelman Pauwels na een schot van Rivera hoog over mikt (86’).

RFCW kan met enige gemoedsrust de winterstop in. Na Nieuwjaar wacht op 5 januari de eerste thuismatch tegen hekkensluiter KSV Bornem.(KlemDG)

 

Opstelling Svelta Melsele

Pauwels, Malfroy (51’ geel), Quintelier, Sinnaeve, De Vos, Penneman (44’ geel), Van Osselaer, Vinck, Hos (81 Van Bergen), Geldof (81’ Van Damme), Cathoir

Invallers : Liessens, Suy, Van Bergen, Van Damme

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Delannoy (60’ geel), Van Peteghem, Rivera (87’ Berbic), Saidy, Heymans (45’ geel), Van De Velde, Van Hoecke, Deham, Gyselinck (30’ geel, 61’ Bliki)

Invallers: Engelbinck, Ringoot, Berbic, Bliki

Scheidsrechters

Carrein Christophe