RFC Wetteren - KVK Ninove

Seizoen 2019-2020
Competitie
2/2/2020 - 15:00
Marcel De Kerpelstadion
RFC Wetteren
0 - 2
KVK Ninove

Doelpunten

20'
0-1
Bael
67'
0-2
Romero Gomez

Kaarten

25'
Ndefe
40'
Lheureux
66'
Van De Geuchte

Wedstrijdverslag | 2/2/2020

RFC Wetteren - KVK Ninove
0 - 2

RFCW verliest een Oostvlaamse topper die het nooit had mogen verliezen. De Wetteraars lieten de kansen liggen op een zege, de Ninovieters waren wel efficiënt. Aangezien leider KVV Zelzate verloor bij Olsa Brakel, parkeert een groep van drie teams zich achter de koploper op zes of zeven punten. Het kampioenschap wordt nog spannend.

Door de kampwissel na de toss start RFCW tegen de strakke wind in. Een slechte uittrap van Verhoeven zorgt bijna voor gevaar (2’). Saidy mist een unieke kans voor open doel na mistasten van doelman Van Den Noortgaete (3’). Diezelfde Saidy is wat later te snel voor De Wannemaeker en stevent naar een Wetterse voorsprong. Zijn stevig schot wordt door de doelman over de deklat getipt (10’). Na een sterke individuele actie werkt Delannoy te flauw af (18’). RFCW is de betere ploeg maar het grootste gevaar komt van de bezoekers. De mee opgerukte Bael werkt van dicht een voorzet van Schamp tegen de Wetterse touwen (20’ 0-1) en één minuut later mist topschutter Gomez de vertikale voorzet van Bellon (21’). Bijna 0-2. Dit had evengoed de voorsprong van de Wetteraars kunnen zijn. Helaas. Als Gomez de voorzet van Bael die Van De Velde in de wind zet, binnentrapt is de match al voortijdig beslecht. Hij mist evenwel achterovervallend en schiet over (23’). Van Peteghem ziet zijn stevige doorbraak in corner verwerkt door Gillis (24’). Hij wordt wat later afgevlagd voor twijfelachtig buitenspel als hij door een aandringende en goede Bliki handig wordt vrijgespeeld (38’). Heymans kopt een assist van Van Peteghem voorlangs (39’). Na een handspel van Lheureux krult Van Peteghem de vrijschop over de dwarsligger (40’). Een knap afstandsschot van Bliki scheert bijna de deklat (42’). Gomez knalt in de slotminuut ruim over (44’). Rust 0-1.

Verhoeven gaat goed plat als Schamp van zeer dicht wil afronden (50’). Van Den Noortgaete onderschept een strakke voorzet van Van Peteghem (53’). Na een vlotte combinatie via Heymans en Deham schiet Delannoy te zwak in de handen van Van Den Noortgaete (58’). Een beter RFCW raakt maar niet aan de oververdiende gelijkmaker. Saidy legt na een sterke individuele uitbraak laag en rakelings naast de eerste staander (58’) en Van Hoecke mist een reuzenkans op voorzet van Deham (60’). Onder de verhoogde Wetterse druk door doet aan de overzijde Gomez een schot van Bellon afwijken (67’ 0-2). Over and out voor RFCW. Ondanks het overwicht slagen de Wetteraars er zelfs niet in om de eerredder te maken. De ingevallen Rivera kopt over (70’) en Van De Velde kopt een corner van Delannoy in de handen van een grijpgrage Ninoofse doelman (76’). Een haast zeker doelpunt na een scrimmage voor het bezoekersdoel wordt door Hertveldt van de doellijn geveegd (83’). Lepage knalt onverwacht voorlangs (88’) en Van Den Noortgaete stopt het schotje van Van Hoecke (90’). VKV Ninove kan, zij het gevleid, juichen.(KlemDG)

 

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte (66’ geel), Delannoy, Van Peteghem, Manki (80’ De Lange), Heymans (73’ Rivera), Bliki, Van De Velde, Van Hoecke, Deham (71 Outters), Gyselinck

Invallers: Engelbinck, De Lange, Rivera, Outters

Opstelling KVK Ninove

Van Den Noortgaete, De Wannemaeker, Hertveldt, Bellon, Romero Gomez (84’ Van Damme), Schamp, De Crick, Bael (68 Lepage), Lheureux (40’ geel), Gillis, Ndefe (25’ geel)

Invallers : Monné, De Geyseleer, Van Damme, Lepage

Scheidsrechters

Keppens Jens