KVV Zelzate - RFC Wetteren

Seizoen 2019-2020
Competitie
23/2/2020 - 15:00
KVV Zelzate
3 - 2
RFC Wetteren

Doelpunten

16'
0-1
Van Hoecke
62'
0-2
(pen.) Van Peteghem
70'
1-2
Van Buyten
74'
2-2
Antwi-Manu
83'
3-2
Broeckaert

Kaarten

31'
Deham
64'
Heymans
68'
Grootaert

Wedstrijdverslag | 23/2/2020

KVV Zelzate - RFC Wetteren
3 - 2

Het Wetters titelkalf is nu helemaal verdronken. RFCW laat in deze topper een na zestig minuten verworven 0-2 voorsprong uit handen glippen en verliest met 3-2 tegen de toekomstige kampioenen, die de zege aan hun hardnekkige volhardendheid hebben te danken. Binnen vier dolle minuten ruim in de tweede helft staan de bordjes in evenwicht en tien minuten voor tijd krijgen de niet onverdienstelijke Wetteraars de genadestoot. Door puntenverlies van alle achtervolgers lijken de kanaaljongens van trainer Pauwels goed op weg naar de titel. Nog enkele weken geduld.

De kleine vinnige Antwi-Manu zorgt voor de eerste dreiging. Zijn lage schuiver gaat voorlangs (6’) en Deham moet hem wat later het scoren beletten (11’). Het evenwicht wordt hersteld. Van Hoecke komt onverwacht in balbezit en knalt een halve volley mooi en krachtig tegen de netten (15’ 0-1). Ei zo na verdubbelt RFCW zijn voorsprong, maar Rivera mikt een voorzet van Van Peteghem van dicht naast (17’). Verhoeven knipt makkelijk een strakke voorzet van Van Buyten (25’), die wat later een vrijschop in de handen van Verhoeven trapt (33’). Zelzate biedt goed weerwerk maar verder dan een reeks hoekschoppen zonder veel doelgevaar komen de kanaaljongens niet. Gyselinck kopt net voor de rust in veiligheid (43’).

Rust 0-1, een niet helemaal onverdiende voorsprong voor de Wetteraars.

Zelzate gaat onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker maar weer komt men niet verder dan enkele corners. Van De Velde kan een voorzet van Van Peteghem niet afronden (55’). De Wetterse doelschutter ontsnapt aan buitenspel en kan snel naar De Vleesschauwer toe met de haast zekere en geruststellende 0-2 aan de voet. De Zelzaatse goalie is bij de pinken en redt (58’). Die dubbele voorsprong kom er wat later toch als Van Peteghem de penalty omzet, nadat Rivera binnen de zestien door Annor tegen de graszoden wordt gehaald (60’ 0-2). Exact tien minuten kunnen de bezoekers die 0-2 vasthouden. Zelzate verhoogt de druk en Van Buyten knalt stoer via de deklat vanop 25 m boven een verraste Verhoeven binnen (70’ 1-2). Diezelfde Van Buyten schiet nog eens rakelings naast de verste staander (71’) en Antwi-Manu rondt van dicht een van doelman Verhoeven terugkerende bal af na een schot van Broeckaert (73’ 2-2). Ongelooflijk. Even is er wat commotie in de tribune als Cools-Ceuppens een goede Van Hoecke tegen de grasmat schoffelt. De hardwerkende thuisploeg scoort de zegetreffer als Broeckaert mooi een voorzet van de kwikzilveren Antwi-Manu binnen knikt (81’ 3-2). Wetteren vindt de kracht niet meer om alsnog een verdiend gelijkspel uit de brand te slepen. De groene shirts vieren feest, de witte leeuwen druipen totaal ontgoocheld af.(KlemDG)

 

Opstelling KVV Zelzate

De Vleesschauwer, De Bremme (46’ Van Cauwenberg), Vandenhende, Mertens (62’ Nyarko), Van Buyten, Martens, Annor (72’ Lanckman), Grootaert (68’ geel), Antwi-Manu, Cools-Ceuppens, Broeckaert

Invallers: Ede, Van Cauwenberg, Nyarko, Lanckman

Opstelling RFC Wetteren

Verhoeven GJ, Van De Geuchte, Delannoy, Van Peteghem, Heymans (64’ geel, 77’ Saidy), Rivera (80’ De Lange), Bliki, Van De Velde, Van Hoecke, Deham (31’ geel, 88’ Outters), Gyselinck    

Invallers: Engelbinck, De Lange, Outters, Saidy

Scheidsrechters

Calluy Ruben