KFC Eppegem - RFCW 4-3 (na verlengingen)

woensdag 9 mei 2018

                             KFC Eppegem -  RFC Wetteren    4 – 3 (na verl)                   (6 mei 2018)      (eindronde stijgen 3de Amateurs)                                                     Klem De Gussem

Het seizoen voor RFCW zit er op. Door het verlies op KFC Eppegem is RFCW al uitgeschakeld in de eindronde voor twee bijkomende stijgers en speelt volgend seizoen opnieuw in 3de amateurs. Drie goals van Van Peteghem volstonden niet om door te stoten naar de tweede en beslissende wedstrijd in de eindronde. Na verlengingen trokken de Brabanders aan het langste eind in een best aangename wedstrijd met spanning tot de laatste seconde. Hoewel RFCW tot twee keer toe op voorsprong kwam, bleef de overwinning in Eppegem dat donderdag 10 mei aanstaande tegen KSC Dikkelvenne speelt voor een plaats in 2de amateurs volgend seizoen.

Onder haast tropische omstandigheden en heel wat belangstelling begint RFCW het best. Op corner van Ringoet kopt een licht gehinderde Schouppe naast de verste staander (3’). Van Lierde mikt nipt naast op een vrije trap van Ringoet (8’). Een zoveelste hoekschop wordt door Ringoet scherp voor doel gestuurd, Leemans bokst weg, Schouppe treft in de rebound de deklat (12’). Na de drankpauze komt Eppegem meer in de match. Eerst schiet Koyuncu na een persoonlijke actie nipt nog naast (26’) maar één minuut later scoort de thuisploeg. Het leer wordt achter Schouppe gedropt, Bell lobt Verhoeven, vindt de deklat maar kan met de borst wel binnenlopen (27’ 1-0). Kort daarna schiet de gevaarlijke Bell in de draai boven op de deklat (29’). De thuisploeg stuurt meer en meer lange voorzetten in de rug van de Wetterse verdediging. Een uitstekende doelman Leemans voorkomt de gelijkmaker als Van Peteghem, na een mistasten van Pashaj, alleen op doel kan en de wakkere goalie eerst bij het leder is (40’). Een goede slalom van G. Breugelmans levert een hoekschop op, die door Cornelissens wordt overgekopt (43’). Rust 1-0                                                                                          

De tweede helft kan niet beter beginnen voor de Wetteraars. Van Peteghem rondt een mooie persoonlijke actie perfect af (46’ 1-1). Boudart kopt na hoekschop nipt over de lat (47’) en Ringoet kan in twee keer niet afwerken (50’). Maxim Breugelmans, de beste man op het veld, knalt een halve volley in het zijnet (52). Bliki kan alleen op Leemans af na een niet gefloten handspel maar de Eppegemse goalie redt subliem (56’). Van Lierde kopt een voorzet van Breugelmans M tegen zijn eigen deklat, Bell schiet de rebound van zeer nabij over (60’). De Guchteneire kopt een corner van Ringoet naar de kruising, weer is Leemans schitterend aanwezig (63’). Fuentes kopt aan de overkant een voorzet van Vereecke in de handen van Verhoeven (67’). Van Lierde mist zijn omhaal (76’) en na een persoonlijke actie schiet Dönmez voorlangs (77’). Koyuncu lobt slordig over doel (81’). Een zoveelste knappe aanval van de Wetteraars resulteert in de vermeende zege. Via Koyuncu en assist van de ingevallen De Pever, kopt Van Peteghem zijn tweede tegen de lokale touwen (82’ 1-2). De reaktie van de thuisploeg blijft niet uit. Vereecke ploft een mooie gelijkmaker hoog in de kruising (87’ 2-2). Schouppe schiet via Leemans in het zijnet (89’) en Janssens kopt een corner van Koyuncu over (90’). Eindstand na 90 minuten: 2-2, verlengingen wachten, 2 x 15 minuten.                                       

Schouppe redt met een feilloze sliding een poging van de uitgebroken Bell (95’). Dönmez is net te klein om een voorzet van Koyuncu binnen te koppen (100’). De hitte vraagt om slachtoffers en de vermoeidheid begint mee te spelen. Het tempo zakt zienderogen. Toch komt RFCW weer op voorsprong na een knappe treffer van alweer Van Peteghem, die de kruising vult (103’ 2-3).            

 

In de tweede verlening steekt een hard vechtend Eppegem toch weer de kop op. M. Breugelmans schiet van ver een botsende vrijschop rechtstreeks in doel (111’ 3-3) en amper vijf minuten later legt de ingevallen Okitatula de onverwachte zege vast (11’ 4-3). RFCW is te aangeslagen om nog te reageren en Verhoeven moet nog in de voeten van een dribbelende Breugelmans M om een vijfde goal te verhinderen. Er zat meer in voor RFCW, maar …..

KFC Eppegem: Leemans, Boudart (61’ Peeters), Vercammen (40’ geel + 120’ geel = rood), Breugelmans M, Breugelmans G, Bell, Fuentes Delgado (80’ Yilmaz), Benhamou (83’ Okitakula), Cornelissens, Vereecke, Pashaj                                                                        

Invallers: Yilmaz, Mertens, Otikatula (116’ geel), Peeters

RFCW: Verhoeven, Schouppe, Ringoet (70’ De Pever), Dönmez (113’ Outters), Van Peteghem (111’ geel), De Guchteneire (14’ geel), Bliki, Koyuncu, Deham, Janssens N, Van Lierde (65’ geel)                  

Invallers: Van Schoors, De Pever, Vanderhaeghen, Outters                         

Scheidsrechter: De Beuckelaer Arne