KM 1992 Torhout - RFC Wetteren

Seizoen 2022-2023
Competitie
26/11/2022 - 19:30
Marcel De Kerpelstadion
KM 1992 Torhout
4 - 0
RFC Wetteren

Doelpunten

6'
1-0
De Vos Mauro
25'
2-0
Andries
80'
3-0
Vandekerckhove
89'
4-0
Timmerman

Kaarten

59'
Van Wassenhove

Wedstrijdverslag | 26/11/2022

KM 1992 Torhout - RFC Wetteren
4 - 0

RFCW liep een smadelijke en grote nederlaag op in een zespuntenwedstrijd in de onderste regionen van de rangschikking. Gastploeg KM Torhout dat één puntje minder (maar ook een wedstrijd minder) had gesprokkeld dan de Wetteraars, maakte op het Westvlaams kunstgras sprokkelhout van de witte (bleke) Wetterse leeuwen, die na een uur tot tien man werden herleid na een rode kaart voor doelman Van Wassenhove.

Torhout, met een totaal verjongde en vernieuwde ploeg na het duistere ontslag van trainer Stijn Meert, kan de match niet beter beginnen. Na zes minuten staat de 1-0 al op het scorebord. M. De Vos rondt een snelle counter af na een assist van De Cuyper (6’ 1-0). RFCW neemt het heft in handen maar meer balbezit levert weinig echte doelkansen op. De Caigny lobt over na een foutje van een Westvlaamse verdediger (8’) en Van Laere mist zijn schot op een assist van Mitu (13’). Van Calenbergh vindt het zijnet (23’). Torhout speculeert op de counter en dreigt met verre kruispassen. Zo ontsnapt Andries randje buitenspel en vloert Van Wassenhove een tweede keer met een lage schuiver (25’ 2-0). Na een corner van De Caigny vlamt Vispoel over (32’), schiet De Caigny met zijn linker ook al buiten het doelvlak (35’), treft Mitu de handen van Dutoit (44’) en mikt Lamrani wat nonchalant (45’). Rust 2-0.

RFCW neemt weer initiatief maar is weinig gevaarlijk. Weer op counter ontsnapt Margo en de uitkomende Van Wassenhove torpedeert de Torhoutse middenvelder net buiten de zestienmeter. Rode kaart en kwetsuur voor de debuterende Wetterse doelman (59’). RFCW moet met tien man verder, aanvoerder Van Hoecke staat nu tussen de palen. Vandekerkhove kopt nog wel een hoekschop voorlangs (73’). Van Laer kan, alleen tegen drie thuisspelers, nog net in corner redden (79’) maar als invaller Vandekerckhove het duel met Heymans wint vloert hij Van Hoecke van dichtbij (80’ 3-0). Het kalf is natuurlijk al lang verdronken al duwt Dutoit een botsende kopbal van de Wetterse Vandekerkhove in hoekschop. Zelfs geen eerredder is RFCW gegund. In de slotminuut maakt Timmerman de afstraffing nog groter (89’ 4-0). (KlemDG)

 

 

 

Opstelling KM 1992 Torhout

Dutoit, De Vos A, Tailleu, De Cuyper (80’ Pyck), Andries (52’ Vandekerckhove), Timmerman, Devos M, Margo (82’ Cornille), Oumedjeber, Cardon, Huysentruyt

Invallers: Degomme, Pyck, Cornille, Vandekerckhove

Opstelling RFC Wetteren

Van Wassenhove (59’ rood), Vandekerckhove, Lamrani (67 Telen), Mitu, Van Calenbergh (73’ Dib), Heymans, De Caigny, Van Hoecke Vispoel, Boudry, Van Laere

Invallers: Telen, Willemijns, Dib, Dangrémont

Scheidsrechters

De Clercq Bram